Pırlanta Yüzük Bakımı Nasıl Yapılır

PIRLANTA YÜZÜK BAKIMI

Pırlanta Özellikleri Nelerdir?

Pırlantanızın ilk günkü gibi ışıldamaya devam etmesi için düzenli olarak bakım yapmak gereklidir. Mücevherinizin ilk aldığınız gibi, ışıldamasını sağlamak ve parlaklığını korumak için belirli aralıklarla temizlemek önemli bir husustur. Pırlanta nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız ve pırlantanızı korumak konusunda bilgiye sahip değilseniz size birkaç öneri de bulunabiliriz.
En sağlıklı yöntem profesyonel bakımdır. Mücevherinizin üzerinde pırlantayı tutmak için bulunan tırnaklar eğilmediğinden ya da yumuşamadığından emin olmak için kontrollerini düzenli olarak yapmanız mücevherinizin yararına olacaktır. Herhangi marka bir mücevher temizlik sıvısının üzerinde yazan talimatları takip ederek mücevherinize eski ışıltısına sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise, mücevherinizi küçük bir kap dolusu herhangi yumuşak bir sıvı deterjanla köpürtülmüş ılık su ile yapılan bakımdır.
Narin bir diş fırçası ile köpüğün içinde nazikçe yapılan fırçalama işlemi işinize oldukça yarayacak kolay bir yöntemdir. Bir süzgeç üzerine koyarak ılık su ile duruladıktan sonra kâğıt havlu veya benzer bir malzemeyle kurulayarak mücevherinizin bakımını kendiniz bile kolayca yapabilirsiniz.
Etkili olan bir diğer seçenek ise mücevherinizi 30 dakika boyunca soğuk su ve ev tipi bir amonyak ile yarı yarıya dolu küçük bir kabın içinde bekletmek olacaktır. Pırlantanızı çıkardıktan sonra çevresini küçük ve yumuşak bir fırça yardımı ile hafifçe fırçalayarak, temizleyebilirsiniz. Son olarak pırlantanızı bir kez daha bu karışıma daldırarak temizliği tamamlayın ve kâğıt bir havlu yardımıyla kurulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Pırlanta Yüzük Bakımı Nasıl Yapılır?

Mücevherinizin bir ömür boyu kullanılmasına olanak vermek için, dikkatli bir şekilde korunması gerekmektedir. Değerli mücevherlerinizi kullanırken bazı uyarılara dikkat edilmesinde oldukça büyük bir yarar vardır. Eğer mücevherinizi yıpratacağına inandığınız bir iş ile uğraşacaksanız, mücevherinizi kullanmamanız gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse çamaşır suyu ile temas etmesi mücevherinizi yıpratacak ve eskisi gibi kaliteyle parlamasına engel olacaktır.
Bu tarz maddeler pırlantaya zarar vermese bile metal olan renginin matlaşmasına neden olur. Karışık bir şekilde mücevher kutusuna koyulan pırlantalar bir süre sonra durdukları yerde sürtünmeden dolayı yüzüğün kollarında bozulmaya uğrayabilir. Çizilmemeleri için ayrı kutularda saklanmaları kalitesinin yerinde olması açısından oldukça önemlidir. Eğer kutunuz yok ise tek tek kâğıt mendile sararak küçük bir plastik torbada saklayabilirsiniz.
Mücevherinizin canlılığını kaybetmemesi için hava alması oldukça önemlidir. Ayrıca deri ile temas halinde olması gerektiği için düzenli olarak kullanmaya özen gösterilmelidir. Kullanmadığınız zamanlarda kumaş parçaları ile ayırarak saklayabilir ve daha rutubetsiz bir ortamda olmasına yardımcı olabilirsiniz.
Pırlantalar yer altından çıkan en sert maddelerdir. Ateşin ve çizilmenin getireceği zarara karşı eşsiz bir biçimde dayanıklı taşlardır. Pırlantalar sadece başka bir pırlanta tarafından kesilebiliyor ve şekil alabiliyorlar. Yine de dikkat edilmezse çok sert bir darbe ile zarar görebilirler.
Özen göstererek pırlantanızı bir ömür boyu koruyabilir ve ilk günkü parıltısını kazanmasına yardımcı olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ev kimyasalları pırlantanın yüzey kısmında bazı lekelere sebep olabilir. Böyle durumlarda da pırlanta parlaklığını zamanla kaybetmeye başlayacaktır. Bu yüzden pırlantanızı düzenli olarak bakıma götürüp temizlenmesini isteyebilirsiniz. Böylece parlaklığını ve ışıltısını korumanıza yardımcı olmuş olacak ve görülen zararlarını aza indirmiş olacaksınız. Pırlantanızı herhangi bir şekilde, sert bir cisme çarptığınız takdirde, aldığınız yer ile irtibata geçip hasar görüp görmediğini lütfen kontrol ettiriniz.
Daha uzun yıllar, zevkle kullanmaya devam edebilmek için bu kontrolleri düzenli olarak da yaptırabilirsiniz. Pahalı ürünler olduğu için de her zaman garantisi olan ürünler olduğu için fazla bir zahmet vermeden kontrol yaptırabilirsiniz.

Etiketler: pırlanta özellikleri nelerdir
Ocak 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR