PIRLANTA ZARAR ETTİRİR Mİ?

Pırlanta da zarar edilir mi?

Pırlanta Zarar Ettirir Mi?

Pırlantalar doğada bulunan en değerli mineraller arasında yerini yüzlerce yıldır korumaktadır. İşlenmesi diğer değerli minerallere göre biraz daha zor ve dikkat gerektiren bir iş olduğundan, pırlantanızı satmak istediğiniz de değerini taşın işçiliğine ve kalitesine göre alırsınız. Bu yüzden dikkat etmeniz gereken en temel özellik işçilik, pırlantanın renk ve berraklık kalitesidir. Elmasın usta ellerden çıkarak pırlantaya dönüşmesi pırlantanın değerini kat kat arttıracaktır.

Düzgün bir işçilikle işlenemeyen pırlantalar ana işlevi olan can alıcı güzelliğini gerektiği gibi yerine getiremez. Böylece değerinin çok altında bir fiyatla piyasada yerini alır. İşçiliği göz önünde bulundurarak pırlantanızın işçiliğinin kalitesini bilirseniz hem alırken hem de pırlantanızı satarken zarara uğramamanız için size yararlı olacaktır. Mesela 57 faset kullanılarak usta ellerden çıkmış bir pırlanta ham halinden daha pahalıya satılacaktır. Pırlantaların kişilere özel olması ticaret aşamasında pırlantanızın değerinde değişikliklere neden olabilir. Bu da pırlantanızı satmadan veya almadan önce iyi düşünmelisiniz. Kar etmek için satın alınıyorsa düzgün işçilikli ve yuvarlak kesim pırlanta türü seçmek zarar etmemeniz için en büyük adım olacaktır.

En kötü ihtimal satışı daha fazla olduğundan hızlı ve daha az zarar ile satabilirsiniz.
Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise; Thales pırlanta gibi üretici olup düşük kâr marjı ile ürün satan, satın alacağınız ve de daha sonra satabileceğimiz yerlerden pırlantanızı almanızdır. Pırlanta da zarar etmemek için büyük oranda yarar sağlayacak en iyi önemli şey ise satmaya kalktığınızda kolay satabileceğiniz yüksek renk kalitesine sahip pırlantaları seçmeniz olacaktır. Pırlanta satın alırken satıcıdan garanti istemek sizin için en güvenli yol olacaktır.

Pırlantalar genel olarak bir takı malzemesi olarak görüldüğü için sadece değeri fiyatına alınmak istenecektir. Böylece işçiliği hiçbir önem taşımayacaktır. Aslında iyi işçilikle işlenmiş ve temiz kullanılmış bir pırlanta uzun zamanlar kullanılır. Pırlantanıza sadece taşına göre değer biçen bir satıcıya göstermeniz sizin zararınıza olacaktır. Mücevherinizi alırken güvence ile aldığınız yerde ya da daha birkaç mücevher satıcısından fiyat alarak en iyi fiyatı size veren yerde bozdurabilirsiniz.

Bilezik, çeyrek altın, altın yüzük vb. türden ziynet eşyası satan kuyumcudan pırlanta almamanız ve de satmaya çalışmamanız en doğru karar olacaktır. Çünkü bu satıcılar pırlanta taş hakkında bilgileri olmadığından alırken veya size satarken doğru taş kalitesini belirlemeleri ve fiyatlandırma yapmaları imkansızdır.

Pırlanta Uzun Dönemde Zarar Eder mi?

Çağımızın en çok alışveriş yapılan avantajı internet aracılığı ile de pırlantanızı satabilirsiniz. Pırlantanızı satın alacak olan kişi pırlantanızı internet üzerinden direkt olarak görecektir. İsteyerek alacağı için de dediğiniz fiyattan zarar etmeden paraya dönüştürebilirsiniz. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken en büyük özellik ise irtibatta olunan kişinin güvenilir olup olmadığıdır. Bunun için güvenli yerlerden alışveriş yapmaya dikkat edilmesi gerekir.
Yapabileceğiniz bir diğer iş ise pırlanta piyasası hakkında bilgi sahibi olmaktır. Pırlanta piyasasındaki hareketlenmeleri ve mücevherinizi etkileyen güncel olayları yakından inceleyerek takip edebilirsiniz. Mesela değerli madenlerin borsada değer kaybediyor olması, fiyatların düşmesine neden olacaktır.

Böylece mücevherinizi satmak yerine, iyi işçiliği olan ancak değeri düşük olan pırlantaları ucuza satın alabilirsiniz. Bu da gelecekte zarar etmenizi engelleyecek en büyük etkendir. Daha sonraki zamanlarda piyasayı etkileyen bir başka durumdan dolayı mücevherinizin fiyatı aldığınızın üzerinde bir değerle kara geçmiş olacaktır.

Etiketler: pırlanta da zarar ediliyor mu, pırlantayı satınca kayıp
Ocak 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR